proprii

AddToAny

Share this

     

Articole recente în blog

Tabere pentru spirit, linişte interioară, pace şi armonie cu lumea

Departe de cotidian 

Sub denumirea de tabără spirituală se înţelege retragerea,  pentru o anumită perioadă de timp, în anumite locuri sacre, cunoscute din vechi timpuri ca adevărate izvoare energetice, în cadrul cărora se va desfăşura un program de pregătire spirituală. O tabără spirituală este un loc în care spiritul, liniştea interioară, pacea şi armonia sunt elementele de bază. Este un loc din care plecăm mult mai îmbogăţiţi spiritual decât atunci când am venit. Un loc pe care nu îl vom uita pentru că acolo am învăţat ce este lumina, spune dr. Aurelian Curin, o mai veche cunoştinţă a cititorilor săptămânalului ?Agenda?.   
Există momente în viaţa fiecărui om care are înclinaţii spre spiritualitate - fie că este vorba despre arte marţiale, fie de vindecare sau pictură - în care saltul valoric spiritual nu mai este atins atât de uşor, iar progresul său nu este atât de rapid pe cât s-ar dori. Acesta este doar unul din semnele la care va trebui să ne gândim atunci când luăm în considerare posibilitatea de a ne instrui într-o tabără spirituală. Aici vom acumula noi informaţii, noi tehnici, noi metode de autocunoaştere ce ne vor ajuta în saltul valoric spiritual propus. Tuturor celor interesaţi în propria evoluţie spirituală li se recomandă un stagiu de pregătire mai lung, cu durata de 9 zile, tocmai pentru ca acumulările realizate în această perioadă să fie durabile în timp.  
Însă o asemenea tabără se adresează deopotrivă şi celor ce caută un mijloc de a deveni mai liniştiţi, mai atenţi, mai comunicativi, mai competitivi şi eficienţi în activitatea lor săptămânală, cărora dr. A. Curin le recomandă un program de relaxare. 
Cu adresă precisă  
Aceste tabere de pregătire spirituală se adresează  celor ce nu au desfăşurat anterior nici o activitate de ordin spiritual, celor interesaţi de a cunoaşte mai mult despre potenţialul lor ascuns şi, nu în ultimul rând, celor care au urmat o pregătire spirituală şi doresc să-şi extindă cunoştinţele (practicanţi de Qi Qong, de Reiki, de tehnică radiantă, radiestezie, bioenergie). Nu trebuie să uităm că această pregătire reprezintă o nouă posibilitate deschisă tuturor medicilor interesaţi de terapiile complementare, integrative, dar şi personalului sanitar cu pregătire medie.   
O pregătire mai aparte se adresează echipelor manageriale din diverse firme private, personalului din funcţii de conducere, aici accentul fiind pus în special pe metodele rapide de relaxare, exerciţii de purificare energetică şi mentală, tehnici de vizualizare pentru îmbunătăţirea performanţelor, utilizarea energiei în practica managerială, metode de comunicare nonverbală, dar şi pe tehnici de programare neurolingvistică. Toate acestea conduc la o relaxare extrem de eficientă şi la o comunicare mai exactă. Acestea vor determina, în mod natural, creşterea eficacităţii muncii şi îmbunătăţirea performanţei umane.  
O parte specifică a pregătirii este adresată doar celor din serviciile de pază şi protecţie, caz în care poate fi asigurat un stagiu de pregătire de arte marţiale. Chiar şi copiii vor avea un stagiu de pregătire, în care accentul va fi pus pe elemente de depistare şi simţ al energiei, metode de dezvoltare a capacităţii de vizualizare creativă, procedee de a stimula capacitatea de învăţare cu ajutorul memoriei asociative. Nu în ultimul rând, există şi o serie de servicii speciale, care sunt disponibile pe tot parcursul acestor tabere spirituale.  
Tipuri de programe  
În cadrul acestor tabere spirituale, organizatorii au dezvoltat două tipuri mari de programe.   
Programul de relaxare pune accentul pe metodele de relaxare rapidă şi revenirea în formă maximă într-un timp cât mai scurt. El se adresează tuturor celor care doresc să şi petreacă un weekend într-o atmosferă plăcută, liniştită, relaxantă, pe parcursul căreia vor fi supuşi unui tratament strict de refacere energetică, în cadrul căruia vor avea loc şedinţe de reflexoterapie, masaj energetic şi terapeutic, repuneri osteoarticulare, tratamente energetice Reiki şi Qi Qong. Vor fi însuşite primele elemente de postură corectă în cadrul meditaţiei, apoi se va practica meditaţia Vipasana, alături de metode rapide de relaxare. Pe lângă toate acestea, vor fi practicate zilnic exerciţii energetice simple, dar utile în combaterea stresului, ameliorarea sau vindecarea unor afecţiuni. Toţi participanţii la acest program vor primi iniţierile originale spirituale, specifice şcolilor japoneze tradiţionale de Reiki (cunoscute sub numele de Reiju), fiind astfel capabili să practice primul nivel de Reiki. După parcurgerea acestui tip de program, cei implicaţi vor dispune de o serie de metode uşoare, însă extrem de eficiente, pe care le vor putea practica de-a lungul vieţii.  
Programul de Acumulare şi Dezvoltare Spirituală (P.A.D.S.) este un program de bază, mai intensiv, destinat celor care deţin o minimă pregătire în domeniul energeticii subtile (practicanţi începători de Reiki, tehnică radiantă, Qi Qong) şi care doresc să acumuleze o nouă vibraţie energetică, precum şi noi cunoştinţe, să-şi îmbunătăţească înţelegerea asupra lumii, astfel ca după terminarea P.A.D.S. să devină o adevărată bombă energetică. În cadrul acestui program vor fi primite multiple iniţieri spirituale originale japoneze cunoscute sub numele de Reiju (tradus din limba japoneză ca fiind Darul Spiritului), vor fi însuşite diverse metode de purificare energetică, mentală şi fizică provenite din cultura tradiţională orientală chineză şi japoneză, alături de  exerciţii de colectare şi cultivare a energiei. La toate acestea se adaugă orele de autotratament şi tratament energetic alături de noţiuni de autoapărare psihică, fizică, mentală. Astfel, după terminarea acestei perioade de pregătire, cei în cauză vor fi capabili să practice Reiki gradul întâi, vor cunoaşte metode simple, eficiente de autoapărare, dar şi exerciţii energetice cu ajutorul cărora îşi vor ameliora sau vindeca diversele afecţiuni. Pentru ca aceste realizări să fie vizibile şi durabile, se recomandă ca durata acestui program să fie de 9 zile. Trebuie specificat faptul că programele expuse mai sus sunt extrem de flexibile, fiind adaptabile fiecărei grupe de participanţi. 
Motivaţia  
?Având în vedere instrucţia noastră aprofundată în tainele artelor orientale, chineze sau japoneze - spune dr. A. Curin, am decis ca în cadrul acestei tabere să abordăm cele mai simple, eficiente şi mai sigure metode care duc la un rezultat rapid, vizibil în-  
tr-o perioadă cât mai scurtă de timp. Acestea au o vechime de peste 3 500-4 000 de ani, unele dintre aceste metode având un profund caracter ezoteric, care până nu demult era destinat doar câtorva iniţiaţi.   
Astfel, am ales tehnici sau procedee care încă se transmit secret în cadrul unor mănăstiri sau grupări spirituale din China sau nordul Japoniei, respectând sacralitatea acestor perle culturale extrem de apreciate de-a lungul secolelor?. 
Următorul stagiu  
De regulă, stagiile de relaxare se desfăşoară în Sighişoara  sau în localităţi din imediata vecinătate a acesteia. Pe parcursul acestui an vor fi stagii şi în alte localităţi din ţară, în munţii Apuseni, în munţii Bucegi, în Bucovina, Maramureş, în zona mănăstirilor din Moldova, dar şi pe litoralul Mării Negre. În cadrul weekendurilor va fi abordat doar Programul de Relaxare (P.R.).  
Stagiile de pregătire mai lungi, cu participare internaţională, având durata de 9 zile, în care se desfăşoară P.A.D.S. vor avea loc fie la noi în ţară, în zonele amintite mai sus, fie în alte ţări şi aici este vorba despre Spania, Elveţia, Austria, Croaţia şi Muntenegru.   
Cei care doresc mai multe informaţii sunt rugaţi să îl contacteze pe dr. A. Aurelian Curin la tel. 0746-805 556 sau pe dl M. Neniţă la tel. 0745-845 322.   
   
   
Cine sunt organizatorii?  
Taberele spirituale sunt conduse de către dl dr. Aurelian Curin şi de către dl Marius Neniţă. Dr. Aurelian Curin a fost instruit internaţional de peste 20 de maeştri Reiki până la nivelul de Master Teacher, primind acordaje nu numai în diverse ramuri ale Reikiului Modern, contemporan, dar şi iniţieri specifice şcolilor japoneze de Reiki clasice sau mai nou-apărute, fiind unul dintre puţinii maeştri Reiki din lume cu o pregătire atât de vastă.   
În anul 2002, a avut oportunitatea de a întâlni un maestru de Reiki japonez care l-a instruit nu numai în diferite arte spirituale de vindecare cu specific tradiţional japonez amintind Johrei, Amaterasu Reiki, Reido Reiki, ci şi în Do In, Qi Qongul medical, precum şi în cultura şi tradiţia civilizaţiei nipone. Sensei locuieşte în Tokyo, este un actor Noh, practică Daito Ryu Aikijutsu şi are o sală unde predă Tai Chi şi Qi Qong. Sensei are o vastă cultură a limbii japoneze vechi şi noi, fiind deţinătorul unui doctorat în limba şi literatura engleză la Universitatea Oxford. Trebuie spus că Sensei îşi alege în mod direct studenţii cărora doreşte să le predea anumite cunoştinţe pe care le deţine, din acest punct de vedere selecţia fiind extrem de riguroasă.  
Dl dr. A. Curin este membru al următoarelor organizaţii internaţionale R.A.I. (Reiki Association International), Global Reiki Master Association (GRMA), World Light Fellowship, Distant Healing Network, Sacred Path Reiki Organization şi International Seichim Master Association (ISRA). Este fondatorul Asociaţiei de Reiki din România, cu sediul la Târgu Mureş, fiind de asemenea reprezentant unic al Kokusai Shichisei Reiki Kai pentru Europa.   
Dl Marius Neniţă este deţinător al centurii negre în câteva arte marţiale, dintre care amintim Hakko Ryu Jujutsu. Este unul din studenţii lui sensei Bartelemi şi Rossignol, Aikijutsu - şcoala Takeda precum şi Ninjutsu. Este un colaborator al lui sensei Kaimei cu care a studiat meditaţia Vipasana. Trebuie menţionat faptul că domnia sa a studiat artele interne chineze Qi Qong (sub îndrumarea maestrului Song Yong), Baduanjin şi Tai Chi Chuan, efectuând numeroase stagii de pregătire în ţară şi peste hotare. Într-o perioadă de timp destul de scurtă, cei doi organizatori vor avea şi invitaţi de onoare, nume binecunoscute în domeniul lor de activitate de peste hotare, dar şi de la noi din ţară, toţi aceştia participând prin susţinerea unor workshopuri, comunicări sau cursuri cu tematică variată.  
   
Agenda nr. 23/4 iunie 2005
No votes yet

talmaciri

Visitors

  • Total Visitors: 1128661
  • Unique Visitors: 24666
  • Since: Vin, 06/26/2020 - 13:05

Vizitatori din data de 8 mai 2014

Flag Counter

Cine e online

În acest moment sunt 0 utilizatori şi 3 vizitatori online.