Get Adobe Flash player

Cărți de autor

     

Articole recente în blog

trafic ranking

Statistici web

Rasismul antisârbesc în România, pe cai mari

Observa un „tova’ăș”, în comentariile la articolul „Sârbii au aprins stejarul în curtea bisericii, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi”, scris de Adrian Panduru pe 6 ianuarie 2019 și publicat pe portalul Tion.ro (http://www.tion.ro/sarbii-au-aprins-stejarul-in-curtea-bisericii-in-ajun...): „sa isi serbeze sarbii craciunul si revelionul lor la ei in tara. ce e banatul? protectorat sarbesc? m-am saturat de barbarii astia. toti care dau foc la copaci si se ocupa cu ritualuri pagane, sa fie arestati. Isus Cristos este mantuitorul. Doar El are puterea sa ne ierte de pacate.” Desigur, aceasta după ce scrisese: „ce bine ca sunt croat si nu am legatura cu biserica ortodoxa. asta pare a fi un ritual pagan. din cate stiu eu, craciunul este sarbatoarea in care s-a nascut Isus, nu sa se dea foc la copaci.”

 Rasismul antisârbesc în România, pe cai mari

 
Și, tot individul cu pricina, în completare: „cand eu faceam parte din societatea Gebeleizis si dadeam foc la cruce ca asa era etichinoctiul de iarna, a venit politia sa ne aresteze pe toti ca cica suntem xenofobi. iar sarbii isi permit sa faca ritualuri pagane in mijlocul orasului si nu patesc nimica. nu e normal asa ceva. mai uitati-va si voi cum arata croatia azi si cum arata serbia.”
Care ar fi concluziile? Vreo amenințare ca la Nijmegen (Olanda) a.c.? Sau, în 2019, bisericile sârbești din România trebuie să se aștepte la vreo noapte a... Sfântului Bartolomeu, pusă pe seama islamiștilor, dar organizată de niscaiva servicii?
Dragi tov. din serviciile așa-zis secrete din România, mă ofer arestat din start, să nu mai cheltuiți bani aiurea din contribuția mea de contribuabil la 64 de ani (pentru tinerii voștri pensionari). Dacă nu mă acuzați/arestați sau nu luați măsurile de rigoare, îmi rezerv dreptul de a apela la instanța de judecată pentru faptul că, în calitate de cetățean român de etnie sârbă, mă simt amenințat fizic, iar dvs., plătiți din buget să apărați integritatea României și a cetățenilor români nu vă faceți treaba (autosesizare). Mass-media din România e plină de îndemnuri de ură împotriva sârbilor, a slavilor ortodocși, în general. Ce fel de drepturi mai apărați? Ori sunteți părtași la genocidul antislav, doar fiindcă e la modă?
Și cum tot se vorbește de reducerea populației la un miliard, deduc că noi, ceilalți, protestanți, evanghelici, ortodocși, budiști, islamiști etc. etc., adică restul de vreo trei miliarde, suntem sortiți pieirii. Și papa cel mare nu-și va mai cere iertare pentru mărunțișuri de gen „pedofilie”... Că va fi tot mai infailibil. Cu sprijinul serviciilor, evident. 
Am intrat în Europa (în U.E., că în Europa suntem de când e lumea)? Bravo! Apărați Europa. Că nu mai aveți nimic sfânt. Ci doar banul. Am vârsta la care v-aș putea spune: „Să vă fie rușine!” Dar nu mai am nici măcar eu cui spune așa ceva. Cândva, am jurat „Servesc Patria!” Și am servit-o cu mândrie. Voi pe cine serviți? Desigur, aștept un răspuns prin comunicat de presă, nu un răspuns în dorul lelii. Pe care să-l ofer și eu publicului. Sau să nu apuc să-l mai ofer pe motive de... siguranță națională.
 
P.S. Înainte de Crăciun, pe motiv că-i naște nevasta româncă un al doilea băiat, s-a reîntors în România vecinul meu, chiriaș, (nu-i divulg țara de origine, Doamne ferește-ne de ONG-urile soroșiste și cu largi aspirațiuni iuropene) și ne-a oferit  de Revelion un adevărat show. În seara de 31 decembrie 2018, începând de la ora 21, și-a învățat fiul (5-6 ani) cum e să-ți terorizezi vecinii nu cu pocnitori (vomă de pisică!), ci cu petarde, ceea ce legea pedepsește, cel puțin teoretic, cu ceva luni de închisoare. Ce-o fi zicând Protecția Copilului? A făcut-o în semn de: gura, românilor, că v-o sparg! Proverbiala noastră unitate de civilizație bănățeană și-a dovedit utilitatea ZERO. Nu văd, nu aud, nu vorbesc. N-a crâcnit nimeni (din cele 120 de familii din blocurile comuniste din jur). Evident, nici Poliția Română (la cât mai mulți generali!) n-a auzit nimic, nu vorbește nimic, nu deranjează pe nimeni. Deși cunoaște cazul, dar… deh. Nu te piși contra U.E… Probabil că de-acum încolo mi se vor prezenta la ușă trei polițai: unul știe să scrie, unul știe să citească și cel de-al treilea pe post de baba Vanga. Mă gândesc să-l înfiez pe unul dintr-ăștia. Poate pe toți trei. Mă înghesui cu nevasta-n dormitor și-l las pe polițai să doarmă-n ritmuri de urlete pe linie melodică orientală... Dar nu, prefer să nu știu unde doarme și-n ce condiții. El e plătit să-și facă datoria. Iar eu nu mai trăiesc pe vremea comuniștilor. Și e bine să știe și polițaiul: când e vorba de ființa mea, nu va mai fi decât ființa mea sau nimic. Somnul polițiștilor poate naște monștri. Firește, cum polițiștii sunt excelenți bucătari, mi-o pot coace… Aștept. Că de-o fi una, de-o fi alta, bucuros le-oi duce pe toate…

No votes yet

Promovează acest site

Share this

Traduceri

Sondaj

De unde aţi aflat de acest site?:
 • 24 imagini
 • 231 articole
 • Cine e online

  În acest moment sunt 0 utilizatori şi 0 vizitatori online.

  Visitors

  • Total Visitors: 1309095
  • Unique Visitors: 24999
  • Registered Users: 7
  • Since: Dum, 02/18/2018 - 12:38

  Vizitatori din data de 8 mai 2014

  Flag Counter