proprii

AddToAny

Share this

     

Articole recente în blog

Perfidia Vaticanului*

 

Ante Pavelic si calugarii franciscani
În cartea[1]sa „Budi katolik ili umri” (Fii catolic sau mori), cercetătorul Gojo Rista Dakin numește 977 de preoți catolici din Statul Independent Croația care au colaborat cu ustașii, i-au ajutat ori chiar au făcut parte din diverse formațiuni de luptă croate în acțiunile de prigonire și ucidere a sârbilor. Din aceștia, 27 au fost profesori, iar 108 doctori în știință.
Istoricul italian Marco Aurelio Rivelli[2] acuză în mod direct Vaticanul, care nu doar că a avut un rol direct în genocidul asupra sârbilor, ci după terminarea războiului a ajutat cel puțin două sute de ustași croați să fugă în state catolice sigure, printre care și pe Ante Pavelić, care a stat timp de trei ani în Argentina. „Nu putem uita[3] că Vaticanul l-a declarat pe Stepinac sfânt, ceea ce nu se putea face nicidecum și sub nicio condiție, fiindcă în timpul războiului Stepinac a colaborat cu dușmanul, a participat la masacre și genocid. […] De asemenea, Vaticanul a ajutat la spargerea Iugoslaviei recunoscând independența Sloveniei și Croației. Este deosebit de important să se spună adevărul despre genocid. Nu putem uita că mulți oameni nu știu nimic despre asta, chiar nici în Italia care este atât de aproape de Croația și de Iugoslavia. Majoritatea oamenilor nu știe nimic și adevărul trebuie spus cu voce tare. Actualul papă s-a rugat pentru atâtea lucruri, dar niciodată nu  a pomenit de masacrul asupra sârbilor. Pe scurt, trebuie să vorbim despre asta cât se poate mai mult și să reînnoim mesajul și să spunem din nou despre ceea ce s-a făcut în Croația împotriva sârbilor pentru ca asta să nu se mai repete.”
La fel de tranșant este și Edmond Paris, în cartea sa „Istoria secretă a iezuiților” (publicată și în limba română, pe care o puteți găsi pe Internet): „Dintre toți factorii care au făcut parte din viața internațională a unui secol al confuziei și al prefacerilor, unul dintre cei mai decisive – nu în ultimul rând, cel mai bine recunoscut – își are originea în ambiția Bisericii Catolice. Din dorința sa străveche de a-și extinde influența în partea de est, a devenit aliatul spiritual al pangermanismului și al complicilor săi, în încercarea de a câștiga puterea supremă, care a avut ca rezultat, atât în 1914, cât și în 1939, moartea și ruinarea oamenilor din Europa. Publicul nu este conștient de responsabilitatea copleșitoare deținută de Vatican și a iezuiților săi în ceea ce privește izbucnirea celor două războaie mondiale – situație care ar putea fi explicată în parte de giganticele venituri aflate la dispoziția Vaticanului și a iezuiților săi, dându-se astfel putere în atât de multe sfere, mai ales de la ultimul conflict.”
Și nu în ultimul rând, croatul Viktor Novak, mason croat de rag înalt, va face o adevărată radiografie a rolului jucat de clerofascismul catolic croat în timpul existenței Statului Independent Croația (1941-19450, în monumentala sa carte „Magnum Crimen” (existentă și pe Internet).
Potrivit binecunoscutei sale strategii, Vaticanul a jucat mereu la două capete, astfel încât, indiferent de rezultat, să fie mereu în câștig. Dovendindu-și astfel nu rolul religios, cât mai ale pe cel politic, născut din dorința de a domina lumea. Religia nu a fost pentru Vatican decât un mijloc și nimic mai mult.


 

 
 

[1]

Лазар Лукајић – Фратри и усташе кољу, Фонд за истраживање геноцида, Београд, 2005, p. 72.

[2]

Marco Aurelio Rivelli, istoric italian, diplomat în științe politice. A studiat istoria Statului Independent Croat. Cele mai cunoscute cărți ale sale sunt L'arcivescovo del genocidio, Kaos Edizioni, Milano 1999; „Dio è con noi!”. La Chiesa di Pio XII complice del nazifascismo, Kaos Edizioni, Milano 2002. Ambele, conținând note deosebit de critice la adresa cardinalului croat Alois Stepinac, respectiv a papei Pius al XII-lea, au fost traduse în diferite limbi ale lumii.

[3]

Fragment din luarea de cuvânt la cea de-a II-a Conferință internațională „Jasenovac

– Sistemul de lagăre ustașe croate ale genocidului (1941-1945)”, 8-10 mai 2000, la Banja Luka – Donja Gradina. A se vedea lucrarea „Јасеновац – Систем хрватских усташких логора геноцида (1941-1945)”, p. 62.


În fotografie. Poglavarul Statului Independet Croația, Ante Pavelić, și un grup de călugări franciscani, printre cei mai aprigi călăi ai sârbilor în perioada 1941-1945.

*Fragment din cartea în lucru. Dușan Baiski, Serbocid – Un secol de rasism antisârbesc.
 
În context, atragem atenția asupra cărții In the Closet of the Vatican: Power, Homosexuality, Hypocrisy, scrisă de Frederic Martel, de vânzare pe www.amazon.com: www.amazon.com/Closet-Vatican-Power-Homosexuality-Hypocrisy/dp/1472966147
No votes yet

talmaciri

Visitors

  • Total Visitors: 1139834
  • Unique Visitors: 24916
  • Since: Vin, 06/26/2020 - 13:05

Vizitatori din data de 8 mai 2014

Flag Counter

Cine e online

În acest moment sunt 0 utilizatori şi 1 vizitator online.