Get Adobe Flash player

Logica euro-americană, demnă de „Cascadorii râsului“

Versiune pentru tipărireSend by emailPDF version
„Russia Today“ și „Sputnik“ se află sub lupa năclăită a intereselor politice ale S.U.A. și Uniunii Europene, care au simțit că le fuge pământul de sub picioare. Cum pot o televiziune și un post de radio, ambele finanțate de dușmanul de moarte – Rusia, să fie acuzate de influențarea alegătorilor americani? Sau a celor vest-europeni? Campania furibundă din ultimele luni, atât în exportatorul de „democrație“ a „Sfinților părinți“ (mamă, ce de homosexuali care procreează..., numai bărbați unul și unul) cât și în Europa vitezelor hăis-cea, împotriva a două biete mijloace mass-media, te fac să te crezi la un film făcut de idioți pentru idioți.
Partea cea mai interesantă este însă că idioții – de fapt, considerați idioți și care așa ar trebui să rămână, nu-i așa – au început să gândească. De întrebi și la noi, în România, în dreapta și-n stânga, vei auzi de cutare sau cutare care nu se mai uită la televizor. Că toți (ăștia de la TV) mint. Da, și omul de rând poate avea bun simț și poate percepe minciuna ridicată la rang de politică de stat.
Numai că și televiziunea poate induce o anumită dependență. Nu te poți lăsa dintr-o dată chiar de știi că-ți face rău prin minciună. Și atunci cauți. Și dai de „Russia Today“, de exemplu. Care îți relevează, brusc, o altă față a monedei. Nu crezi, dar ți se pare interesant. Dar poate chiar crezi, fiindcă anumite resorturi interioare îți sugerează că ăștia noi poate au sau chiar au dreptate. Te trezești că parcă l-ai prins pe Dumnezeu de picior. Și cum nu poți ține doar pentru tine, le spui și altora. Și acești alții le spun altora. Și-atunci începi să vezi în 3D, în 4D în nD. Începi să-ți pui întrebări, să stai pe gânduri. Și să reacționezi ca atare, inclusiv în cabina de vot (cât o mai exista și asta, că vor vot electronic, mai ușor de manipulat, la fel ca la loteria de stat...).
Ei, bine, americanii ori sunt deștepți, ori proști grămadă (însuși Hollywoodul o arată), ori cumpără castele europene cu inteligențe cu tot (acestea din urmă școlite, evident, pe banii altora, dar ce mai contează...). Iar dacă până și crescătorul ăla de vite ori dealerul de droguri din Bronx au ajuns să se uite la „Russia Today“ înseamnă că e ceva putred în America. Stai! Ăștia nu merg la vot, nu-i interesează. Atunci cine? Marea de imigranți mexicani? Ori negrii a.k.a. cioroii care, brusc, au dat de vreun nou Luther King? Nâț. Păi atunci te pomenești că middle class a reînceput să gândească... Aș. Ăștia lucrează de le sar capacele, n-au timp de gândit. No, dacă nici ăștia nu, păi cine mai votează în America și gândește? Cei care câștigă. Păi nu așa suna o reclamă la Loto în timpul lui Ceaușescu? „Doar cine joacă, câștigă“. Iată că am ajuns în impas. Că doar n-o să ne punem întrebarea dacă democrații ori republicanii se uită la vreun post TV rusesc în limba engleză și se lasă păcăliți de mârșăvia rusească? NUUU! – veți sări dumneavoastră. Americanii nu sunt idioți. Adevărat (era să zic c-an-viat...). În acest caz, nici noi nu suntem. Ei bine, totuși ce ne facem cu logica? Cum a putut influența „Russia Today“ alegerile în S.U.A.?

a)     

Americanii sunt idioți;

b)     

Americanii nu sunt idioți, dar sunt proști grămadă;

c)      Americanii nu sunt proști grămadă, fiindcă mai gândesc.

d)     

Americanii mai gândesc, fiindcă au găsit un țap ispășitor.

e)     

Americanii au găsit un țap ispășitor, fiindcă europenii nu gândesc.

f)      

Europenii nu gândesc, fiindcă americanii le-au luat mințile.

g)     

Europenii nu mai au nevoie de minte, fiindcă pentru ei gândesc americanii.

h)     

Americanii gândesc, fiindcă au descoperit „Russia Today“.

 
Eu, personal, nu cred că se prăpădesc americanii ori vest-europenii pentru „Russia Today“ ori„Sputnik“. Că până acum tot răzbătea în mass-media vreo statistică privind audiența acestora. Ci sunt prea spălați pe creier de obedienta mass-media occidentală pentru a căuta „circ“ în altă parte. Iar dacă și-au schimbat preferințele politice (dacă mai putem vorbi de așa ceva) au făcut-o din distracție. De ne uităm în propria noastră ogradă, în  România, ce are P.N.L.-ul cu dreapta sau P.S.D.-ul cu stânga? Grupări mafiote și nimic mai mult. Iar dacă mai vreți niscaiva condimente, le avem: S.R.I., D.N.A. etc. Așa cum le au și americanii pe-ale lor: F.B.I., C.I.A., N.S.A. etc. Iar dacă unii dintre noi votează pentru, să zicem, U.D.M.R., o fac tot pentru distracție: dacă P.N.L.-ul și P.S.D.-ul tot mint, minte și U.D.M.R.-ul, dar măcar ne minte și noi nu înțelegem limba. Deci nu avem niciun fel de așteptări. Ca la biserică, când popa o zice pe latinește sau pe slavonește. Și atunci la ce ne mai trebuiesc aceste matracuci de „Russia Today“ și „Sputnik“, că doar cunoaștem cu toții și limba moldovenească. Pardon, nu ne trebuiesc nouă, ci matracoilor care ne călăresc cu tot cu țară. De nu le ies pasențele, vor avea nevoie de țapi ispășitori. Și străinul (sau etnicul minoritar) e cel mai la îndemână.

Traduceri

Promovează acest site

Share this

Sondaj

De unde aţi aflat de acest site?:
 • 6 imagini
 • 218 articole
 • Cine e online

  În acest moment sunt 0 utilizatori şi 1 vizitator online.

  Visitors

  • Total Visitors: 682954
  • Unique Visitors: 23798
  • Registered Users: 7
  • Since: Sâm, 03/05/2016 - 01:48

  Vizitatori din data de 8 mai 2014

  Flag Counter