Get Adobe Flash player

George Friedman, o altă Albright cu coaie de oțel...

Versiune pentru tipărireSend by emailPDF version

Poate vă mai aduceți aminte de George Friedman, unul dintre marii geomanipulatori americani care, venind în România, afirma la PRO TV: „Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist. “ (vezi http://stirileprotv.ro/emisiuni/dupa-20-de-ani/analistul-american-george-friedman-ne-avertizeaza-gazele-de-sist-sunt-arma-cu-care-puteti-preveni-razboiul.html).

Ce altceva-l futea pe acest Gică american decât propriul interes ori interesul celor care-i stau în spate? Că de mediul înconjurător românesc, nici pomeneală. Pur și simplu ne cerea o taxă de protecție gen Bechtel. Ajunși în poziții de manevre politice mondiale, indivizii de acest gen își dau în petec. O amenințare americană mai directă nici că se putea. De nu ne dați pe mână exploatarea gazelor de șist, punem rapid de un euromaidan și v-am ras. C-avem jucători de rezervă gen Madeleine Albright (baba cu coaie de oțel, care are pe suflet peste 4500 de sârbi uciși de bombele NATO în 1999), Victoria Nuland „Fuck te UE“ & soțul etc. etc. Să nu mai pomenim de hahalera de Joe Biden, vârât ca și gașca Nudelman, pardon, Nuland, și Kagan-ul ei, în afacerile cu conaționalul lor, Poroșenko, în exploatarea Ucrainei. Vă mai aduceți aminte cum a picat guvernul lui Ponta și cum la consultările de la Cotroceni, când s-a copt guvernul cioloșian, au dat buluc școlerii lui Soroș de l-au consultat pe herr președinte? Că societatea civilă exista numai la București... Și herr Hanți a ascultat de ei.

Când trăiești în S.U.A., sigur că preferi să te caci departe, să nu pută aproape. Să pui la cale genociduri gen Coreea, Vietnam etc., să ucizi în străinătate politicieni care nu-ți convin, să organizezi lovituri de stat, să exporți terorismul susținând financiar, moral și logistic organizații gen Al-Qaeda, ISIS etc. etc. prefăcându-te apoi că le combați. Și, de fapt, să faci bani pe moartea altora.

Tot în perioada aceea (că mister Friedman n-a venit în România de dragul românilor, nici măcar al româncelor, că la vârsta lui doar Viagra-l dacă-l mai ajută...), MEDIAFAX anunța pe 11 iunie 2013 (de ce-mi aduc aminte de naționalizare?) pe site-ul său: „http://www.mediafax.ro/economic/raport-sua-romania-are-rezerve-de-gaze-de-sist-echivalente-consumului-pe-100-de-ani-10955151 “.

 „România are rezerve de gaze de şist de 1.444 miliarde de metri cubi, estimează Administraţia americană pentru informaţie în domeniul energiei (EIA), în condiţiile în care rezervele dovedite de gaze se plasează la 113 miliarde metri cubi, iar consumul anual este de aproximativ 14 miliarde metri cubi.“

Interesant cât de bine știau americanii, chiar și estimativ, câți metri cubi de gaze de șist are România. Știau datorită sateliților de spionaj sau mai cu seamă mulțumită trădătorilor români din cadrul unor ministere românești?

Bănățenii merg în masă la băi termale la Mako, în Ungaria, fiindcă șmecherii care au pus mâna pe activele fostei întreprinderi de foraje petroliere din România cer prețuri inimaginabile pentru acces la sondele de apă termală. Lucrări plătite de noi toți înainte de 1989, dar pe care au pus mâna gulerații, gușații și perciunații. Care primărie din pusta bănățeană și-ar permite acum alte foraje pentru a valorifica apele termale pentru încălzire, sere și SPA? Lanțul șpăgilor ar începe în Banat și s-ar termina... pe Marte.

Vă mai amintiți câtă vâlvă a stârnit în 2014 problema gazelor de șist. Inclusiv în Banat.

Dar, de doi ani încoace, nu s-a mai auzit nimic nici de gaze de șist, nici de euroregionalizarea aceea nenorocită, sperietoare de serviciu de genul celei din anii celui de-al Doilea Război Mondial, promovată cu patimă de spionii adormiți și/sau treziți de patronii uciderilor în masă.  Iată însă că, recent, pe 21 noiembrie 2016, site-ul timișean www.tion.ro publică un advertorial cel puțin ciudat, pe care nu dezvăluie cine anume l-a comandat chiar acum, în prag de alegeri parlamentare:

“Nicaieri in regiunea noastra nu s-au gasit conditii favorabile de exploatare pentru gazele de sist” (vezi http://www.tion.ro/nicaieri-in-regiunea-noastra-nu-s-au-gasit-conditii-f...). Cu toate acestea, în interviul la care, probabil, specialistul Mihail Batistatu, profesor la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, și-a pus singur întrebările, autorul textului spune în șapou: „Explorarea nu este periculoasă. Gazele de șist nu se pot exploata în România, pentru că nu este rentabil. Și da, mai avem rezerve de petrol și gaze naturale, poate și resurse încă nedescoperite.“ Această baba Vanga de la Tion.ro emite și o părere proprie, după cum se vede. Poate avem în România și robomarțieni atomici și încă nu i-am descoperit.

Cine și ce interese a avut să plătească apariția unui asemenea advertorial, struțo-cămilă a jurnalisticii actuale? De ce s-a plătit pentru așa ceva dacă ele, gazele de șist, nu se pot exploata, procesul nefiind rentabil? Ce surprize ne mai pregătesc acești papițoi made in U.S.A.?

Textul apare și pe http://www.pressalert.ro/2016/11/gaze-de-sist-in-regiunea-noastra/, aici fiind însă semnat.

Și mai zice tupeistul american Friedman, asta mai recent, în 2016:

„America este plină de bani care merg din China, Japonia până în Orientul Mijlociu. Americanii caută locuri unde să investească. România este unul dintre acele locuri. În momentul în care, acum, emisfera de est se destramă și SUA au mari rezerve de bani, trebuie create oportunități, dar Guvernul (român – n.r.) trebuie să se dea la o parte puțin” (http://www.evz.ro/friedman-despre-slabiciunile-romaniei.html). Cum să nu aibe S.U.A. mari rezerve de bani când inclusiv tezaurul României a fost cărat acolo pe șest, pe timpul domniei celui mai maaare democrat, Emil Constantinescu? Și ne vom linge pe bot de el, ca și de cel DĂRUIT rușilor de o clasă politică nemernică.

Despre ce bani vorbește Friedman, când S.U.A. au o datorie externă inimaginabilă: „Datoria publică a Statelor Unite ale Americii a ajuns la 70.000 de miliarde de dolari, sumă de şase ori mai mare decât cea declarată oficial, potrivit unui studiu realizat de către un profesor de economie de la Universitatea din California“ (vezi http://www.gandul.info/financiar/studiu-datoria-publica-a-statelor-unite-de-sase-ori-mai-mare-decat-cea-declarata-oficial-topul-celor-mai-mari-creditori-straini-ai-sua-11216395). Iar dacă marile rezerve de bani americani sunt cei de genul Bechtel, mulțumim frumos!

Acest individ numit George Friedman ar trebui arestat de cum mai calcă prin România. Dar cum mulți din parlamentul plin de hoți și mafioți al României sunt școliți pe banii unui alt George, de aceeași teapă și conațional cu Friedman, adică Soroș, iar în guvern numirile se fac pe filiera Soroș, Friedman își va face mendrele după cum îi sunt interesele. Adică ce înțelege maimuțoiul american prin sintagma „Guvernul trebuie să se dea la o parte puțin“? Păi ia să spună asta la el acolo, acasă, în S.U.A. Că l-ar aresta F.B.I.-ul cât ai zice „șist“. Deh, când la serviciile de informații ale României numești politicieni patroni de aprozar sau măcelărie în loc să numești specialiști din interiorul acestor instituții cu adevărat de protecție națională, nici nu mă mai miră că orice nenorocit de ambasador american, hetero sau homosexual, își permite cu tupeu să se amestece direct în politica României fără să fie nici măcar admonestat, darămite expulzat.

 

Și, la final, mă întreb ca tot omul: de unde atâta ură la evreii americani față de Europa? 

Traduceri

Promovează acest site

Share this

Sondaj

De unde aţi aflat de acest site?:
 • 6 imagini
 • 218 articole
 • Cine e online

  În acest moment sunt 0 utilizatori şi 1 vizitator online.

  Visitors

  • Total Visitors: 682954
  • Unique Visitors: 23798
  • Registered Users: 7
  • Since: Sâm, 03/05/2016 - 01:48

  Vizitatori din data de 8 mai 2014

  Flag Counter