Get Adobe Flash player

O europubelă, un ales... Sau prezervative pentru cioroi

Versiune pentru tipărireSend by emailPDF version
Ciorile europene au intrat, vrând-nevrând, în Europa. Canci stârvuri și gunoaie pe te miri unde. Canci gropi de gunoi ca la marginea Cimișoarei (eheheeee, acum oraș catindat..., eheheeee). Cioroii și cioroaicele de prin Iuropa de Iest, emigrate cu d-a sila pe plaiurile noastre, s-au trezit încă o dată văduvite de farmecul Răsăritenei Europe. Ce ți-e și cu europubelele astea... Mor ciorile, mâțele și câinii pe capete. Rar mai vezi câte-un individ balaoacheș  scotocind prin gunoaie pentru a-și crește porcii. Păi de unde, de când cu boanghinele astea de super, hiper și mega mall-uri care-ți oferă „n“ produse“  cu gust de căcat, dar la prețuri diferite? Ce nu țin nici măcar de foame. Și le cumperi să ai și tu ceva-n frigider, să nu strici degeaba curentul. Și să nu te ia vecinele-n tărbacă cum că, pe vremea lui Ceașcă, aveau ele mai mult decât tine, astăzi, tu carele ești ceea ce ești... Ce fain miroase mâncarea de prin dodoloațele astea de magazinuri...! Ce mai contează că e vorba de mărfuri salvate înainte de termenul de alterare (pardon, i se zice „expirare“). Ce bucurie pe spitale, case de copii și de nebuni, pentru care statul bun (cu parlamentarii) și hoț cu proștii mai salvează o conservă de pește, o brânză, poate chiar un ciorchine de strugure de soiul caviar...
 
În spectaculoasa curbă dintre capitala (încă nu culturală) Banatului și imediata sa vecinătate, Șag Timișeni, ditamai muntele de gunoi urban s-a transformat într-o posibilă stațiune de ski. Mai lipsesc brazii, dar dacă putem produce zăpadă artificială, de ce nu putem produce (pardon, importa) și brazi artificiali de 20-30 m?
Ascult dimineața cum zboară cioroii și cioroaicele la muncă. Culmea, au o oră anume, în funcție de zi și anotimp. Mai exacte decât ceasul atomic. Și un traseu precis, ca o aerostradă. Nu știu cum se face, dar nimeni nu poate dovedi cum naiba au reușit să-și facă aerostrăzi fără aprobare de la București. Și niciun cioroi parlamentar n-a ajuns la D.N.A. Ciorile sunt aceleași, ca specie, dar mult mai puține decât parlamentarii noștri. Aici cred c-am halucinații. De câte ori aud dimineața ciorile galopând pe cerul de deasupra ghetoului muncitoresc în care încă mai habitez (până nu vin migratorii Merkeloaiei și Hanțiului ales), mă uit dacă mai zăresc fantomele trecutului. Însă dimineața nu mai văd nici câinele ăla de vaci, negru, cu blană creață și gras ca un purcel pentru făcut opinci din onorabila sa piele, nici măcar zecile de mâțe comunitare de pe ulița denumită după un erou martir din 1989, ce se adunau la masa comunitară asigurată de o onorabilă și miloasă doamnă din cartier. Să fi trecut doamna cu pricina pe veșnicele plaiuri ale vânătoarei? Ori poate mâțele s-au sinucis in corpore?  Să fie oare de vină vreun virus care a decimat ciorile, doamnele miloase, mâțele și câinii? Nu mai văd nici măcar oameni ai străzii. Te pomeni c-ăștia din urmă au fost înaintați în gard... Ori au fost trecuți la rubrica „Pagube colaterale“, formulă atât de dragă curvelor din N.A.T.O., în frunte cu Fuck E.U. Neuland, cea de-a doua babă cu coaie de oțel Made in U.S.A., după gunoiul ăla de Madeleine Albricht, cea mai abjectă oamă din lume. 
Citeam astăzi pe Internet despre diverse intervenții ale celui mai năzdrăvan primar al Timișoarei, cel mai..., în fine, cel mai. Ar fi culmea să-i mai dau și numele atâta vreme cât îl cunoaște și Calea Lactee. El, e, simplu: primarul Timișoarei. 
Apreciez lupta domniei-sale cu miile de familii de ciori ce și-au găsit sălaș taman în buricul posibilei capitale culturale a Europei. Cu acești extratereștri nenorociți care se cacă taman în buricul târgului, adică în spatele Catedralei. Citesc tot soiul de propuneri de soluții, inclusiv una tare năzdrăvană: alfabetizare și planning familial (dublate, firește, cu prezervative marca „Dermatina“ speciale pentru cioroi). 
Ei, bine (pe dracu, bine!), anul acesta iar votăm. Alți mincinoși ordinari, alți mafioți și găinari. Primarele care încă mai este (sper să nu mai fie), mare Față de Buc, promitea și tot promitea și de cuvânt nu se ține(a), că gura nu-l durea, Că tot el controla și rapoarte semna și nici în pix că-l durea, Că el unul pleca și-n urma lui rămânea... 
Dar dacă introducem europubela și pentru aleși? Cum ar fi să procedăm precum ucrainienii? Cum prindem un consilier local sau un parlamentar mincios, să-l tăvălim prin europubela din fața blocului? No, nu vă luați după mine, că găinarii (scuzați căgăfonia), în frunte cu presidentul unui partid de hoți),  multă vreme în fața listei piraților din România, a avut ideea, precis adoptată tacit, să se asigure. Nu ne putem lua de politicieni. Pe fund de europubelă, mai avem un singur drept. Care-o fi, care-o fi...? 

Traduceri

Promovează acest site

Share this

Sondaj

De unde aţi aflat de acest site?:
 • 6 imagini
 • 218 articole
 • Cine e online

  În acest moment sunt 0 utilizatori şi 1 vizitator online.

  Visitors

  • Total Visitors: 683023
  • Unique Visitors: 23800
  • Registered Users: 7
  • Since: Sâm, 03/05/2016 - 01:48

  Vizitatori din data de 8 mai 2014

  Flag Counter